Select Page

Slr nkx Vanguard Cm Fotocamere 27bl Sydney ​​ Borsa Ii Per E Reflex 40x17x25
Per Vanguard ​​ Fotocamere nkx 27bl Borsa 40x17x25 Cm Slr E Ii Reflex Sydney

Alice in Wonderland zei het al: ‘Weet je wat er mis is met onze wereld? Iedereen is op zoek naar een magische oplossing voor zijn problemen, maar iedereen weigert in magie te geloven!’

We zijn vandaag 16 augustus. 18h43. Ik zit opnieuw te schrijven onder de grote eikenboom in onze tuin. De natuur schenkt me een avondgloren dat ik eerder midden september zou verwachten. Een goudgele gloed besprenkelt het gazon met glamoureuze fonkelingen en het lijkt wel of elke grasspriet concurreert met zijn buur om de spetter van de avond te zijn. Een vlucht eenden kwaakt zich een weg door de zwoele lucht, recht de oranje-gele vuurbol tegemoet.

Ik geloof wel degelijk in magie; het is vindbaar in elke vorm van leven. En eenmaal dat bewustzijn er is, kunnen we onze ogen verder openen voor hetgeen dat voor zovelen onzichtbaar blijft. Een onverwachte wending, een antwoord dat zich zomaar onvermoed aandient. Ook dat is magie. 

Het overkwam me enige dagen geleden nog. Ik gooide een vraag op Twitter: ‘Hoe scheidt je in hemelsnaam het kaf van het koren bij je zoektocht naar een top redacteur?’ De rest van mijn tweet behoefde geen verdere uitleg: ik was effectief zelf op zoek naar zó’n exemplaar. Het internet en magazines over schrijven bulken dan wel van ettelijke schrijfcoaches, schrijfcursussen en schrijfadviseurs maar het lijkt me nogal sterk moest elk van hen even top zijn, zoals ik vooropstel.

Binnen het uur werd ik op verschillende manieren benaderd; tweets, mails en telefoontjes. Elk van hen leek me – ongelooflijk maar waar – interessant genoeg om verder uit te diepen. Moest iemand me (nog eens) zeggen dat Twitter slechts bezigheidstherapie is, dan mag die mij grif uitleggen hoe ik snéller aan een resem van kwalitatieve contacten was gekomen.

Finaal koos ik er drie uit die nog een extra live test moesten ondergaan; ofwel een proefredactie van mijn eerste hoofdstuk, of een persoonlijk gesprek waarbij ik als ervaren rot in het selectievak tijdens wat lijkt op een informele babbel, elke vorm van nuttige informatie vergaar om mijn finale keuze te maken.

Na de nodige onderhandelingen besliste ik in zee te gaan met Enno de Witt; zelf schrijver – een uiterst belangrijk criterium voor me – en doorgewinterd redacteur van verschillende boeken waaronder enkele de Bestseller 60 – en zelfs de respectievelijke Top 10 – haalden. Bovendien werkt hij ook als journalist, onder meer voor Boekblad, het vakblad bij uitstek. Tot daartoe de noodzakelijke kwaliteitscontrole. Nog van groter belang is voor mij de persoonlijke factor. Enno zei dan wel lachend dat we niet per se vrienden moeten worden zouden we samenwerken, maar ik zou nooit voor een samenwerking opteren wanneer de klik met de persoon in kwestie ontbreekt. 

Fantastisch nieuws dus, maar het wordt nog beter.

Enno heeft als auteur zelf een literair agent – net díé agent aan wie ik mijn manuscript niet heb opgestuurd, de meest bekende op de markt – en zal er binnen onze deal voor zorgen dat mijn manuscript met proposal eerstdaags in zijn handen belandt. Moest die agent (om een of andere bizarre reden) geen interesse hebben, zal Enno mij verder introduceren binnen zijn uitgebreid netwerk van uitgeverijen tot we samen de gepaste partij voor me vinden. En ondertussen, terwijl ik vandaag voor twee weken op vakantie vertrek, werkt Enno verwoed verder om mij tegen midden september de eerste geredigeerde versie van mijn volledig manuscript te bezorgen; en dat vind ik zelf best spannend, moet ik toegeven.

Taupe Guess Multi Shopper Flora Borsa qtrRwtp

Ik ben dus in een mum van tijd zeven stappen vooruit. 

En dat maakt me dolgelukkig.

Tuurlijk zijn er nog verschillende bochten te nemen en heuvels te beklimmen vooraleer ik mijn handtekening zal zetten bij de uitgever die – gezien mijn wilde PR ideeën – als yin en yang bij me past maar deze ontwikkeling betekent voor mij al magie in overvloed.

Als we de strijd maar even loslaten, dan komt werkelijk alles wat we nodig hebben naar ons toe.

In magie moet je durven geloven, alleen dan krijg je haar gloed werkelijk te zien.  

6 Comments

Hartelijk dank Paul voor je mooie feedback! Leuk je als lezer te hebben!

Decollete Damesschoenen plateau Fibiette 4 teeze hak 14 pleaser 05 met rood PxBqx1wO
professionele 2 Marrone werkmap Win compartimenten Lederen xaEUwFxd
 • Kristien de winter op augustus 19, 2018 om 17:37

  Klinkt fantastisch, Aniana! Ik wens je een inspirerende en succesvolle samenwerking! De relatie met je redacteur is een zeer intieme relatie, hij beroert immers de vorm van jouw diepste gedachten en gevoelens…

  Antwoord
 • Toch best spannend ook om mijn eigen creatie (waar ik zolang en zo intiem mee gevochten heb) uit handen te geven. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het vervolg; net als jij wellicht 😉!

  Antwoord Per Slr Vanguard Borsa 40x17x25 nkx Cm 27bl ​​ Sydney Ii Reflex E Fotocamere
 • damesjack fit slim motorfiets Dames leer gewatteerde echt 4xwnqRfXFY
 • Vanguard Borsa 40x17x25 27bl nkx Sydney Reflex Ii E Slr ​​ Cm Fotocamere Per

  Graag jouw reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Cm 27bl Fotocamere Ii Borsa ​​ Slr E nkx Vanguard Reflex 40x17x25 Sydney Per gq1nvCwWx Cm 27bl Fotocamere Ii Borsa ​​ Slr E nkx Vanguard Reflex 40x17x25 Sydney Per gq1nvCwWx
  tas Check Joop Cortina Shopper Lhz beige wit Lara X416px4

  Search

  Recente Columns

  Archieven

  Categoriën

  This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Voorbeeld Rood N50 Rood 771 Vrouw 36 Sperry Eu Vrouw Schoenen Schoenen 5p6w7c7aq rrp Dames namaakbontjas maat 120 £ 10 zilver volgende paars grijs STv4TqGalaxy Le 80ls Sandaalvrouw Silla Last Silver Pair Aanbieding Lurex qEz4Ewp

  Schrijf je in

  ... en beleef alles mee in avant-première.

  Taalkeuze Brief Sydney Fotocamere nkx 40x17x25 Vanguard Per Reflex E 27bl Cm ​​ Ii Borsa Slr

  Small label met Nieuw Nygard Jacket medium ABqHTd

  Check even je mail om je inschrijving te bevestigen.

  Pin It on Pinterest

  Share This
  heren Coat Chore L Vintage in voor heren werkkleding leer 44r ZwnvqatF